Достапни линкови

Американски истражувачи соопштија дека за прв пат успеале да направат да бидат невидливи тро-димензионални објекти. Сепак, научниците од Универзитетот Тексас во Остин, наведуваат дека нивната техника за правење невидливи објекти се однесува само за специфични услови. Како и да е, концептот би можел да најде првична примена во микроскопите со висока резолуција и за камуфлажа на воени објекти.
XS
SM
MD
LG