Достапни линкови

Светска банка обезбеди помош за земјите погодени од економската криза


Светска банка ќе издвои 27 милијарди долари за земјите во Централна и Источна Европа, како и Централна Азија кои се најпогодени од кризата во еврозоната. Банката соопшти дека економската криза ги погодила земјите од поранешниот Советски блок поради намалената трговија и финансиите кои се најзначајни за нивниот раст.
Парите ќе бидат достапни во наредните две години за да можат да го задржат финансискиот баланс, да им помогнат на малите и средните претпријатија и да се создаде социјална сигурност за луѓето кои најмногу ги чуствуваат промените на економски план.
XS
SM
MD
LG