Достапни линкови

Независна руска изборна организација ќе ги набљудува изборите


Единствената руската независна изборна набљудувачка организација соопшти дека ќе има 2000 набљудувачи на претседателските избори на 4 март и покрај тоа што ќе се соочи со притисоци од власта. Организацијата Голос исто така објави интерактивна мапа на изборни прекршувања на распоредот.
Голос функционира и покрај тоа што сопственикот на нивните канцеларии им нареди да ги напуштат до 1 феврари. Членовите на организацијата сметаат дека таквиот чекор ќе се одрзи врз нивната способност за набљудување на изборите.
XS
SM
MD
LG