Достапни линкови

Медиумите скапо ги чинело покривањето на демократските промени во 2011


Мапа на Репортери без граници за слободата на медиумите во светот во 2011
Репортери без граници во годинешниот извештај на Индексот за слобода на печатот соопшти дека во 2011 година многу медиуми скапо ги чинело известувањето за демократските аспирации и опозициските движења. Според извештајот контролата на информирањето и вестите продолжува да биде прашање на преживување во толитарните и репресивните режими.
Туркменистан, Северна Кореја и Еритреа се забележани како земји во кои најмалку се почитува слободата на медиумите. Македонија се најде на 94 место од 179 земји.
XS
SM
MD
LG