Достапни линкови

ХРВ: Централна Азија стравува од ширење на арапската пролет


U.S. -- Human Rights Watch logo, undated
Хјуман Рајтс Воч соопшти дека режимите во Централна Азија и Азербејџан се пресметуваат со дисидентите водени од стравот дека про – демократските востанија од арапскиот свет ќе се рашират во нивниот регион.
Во извештајот на ХРВ се наведуваат пресметките на режимите во Азербејџан и лошите досиеа на Казахстан, Киргистан, Туркменистан и Узбекистан.
XS
SM
MD
LG