Достапни линкови

Собранието ги зголеми платите на функционерите за 5 отсто


Собранието денеска изгласа зголемување на платите на функционерите за 5 отсто. Ова е дел од измените на Законот за плата и други надоместоци на избрани и именувани лица во Република Македонија.

Според законот, „платите на избраните и именуваните лица во Републиката во 2012 година може да се зголемат за 5 отсто започнувајќи со исплатата на платите за декември 2012 година.“
XS
SM
MD
LG