Достапни линкови

ЕУ го поздрави исходот од референдумот во Хрватска


Гласањето на референдумот во Хрватска
Претседателот на Европскиот Совет Херман Ван Ромпуј и претседателот на Европската Комисија Хозе Мануел Баросо ги поздравија резултатите од реферндумот во Хрватска и му честитаа на народот што се одлучи за членство во ЕУ кое ќе и донесе стабилност и просперитет на земјата.
Според нив хрватската влада сега треба да се фокусира на последните подготовки за влез во Унијата за да стане нејзина 28 членка на 1 јули 2013 година.
XS
SM
MD
LG