Достапни линкови

ПССЕ: На Русија не и треба „механизам за опстанок“ на сегашниот режим


Претставници на Делегацијата на Парламентарното собрание на Советот на Европа
Делегацијата на Парламентарното собрание на Советот на Европа соопшти дека на Русија и се потребни вистински политички промени, а не „механизам за опстанок“ на сегашниот режим. Групата која минатиот месец ги набљудуваше контроверзните парламентарни избори, го соопшти ова денеска во Москва во пресрет на презенатацијата на финалниот извештај на пленарната седница во Стразбур која ќе се оддржи в понеделник. Претсавникот на делегацијата Тини Кох предупреди дека протестите во земјата кои се оддржуваао по изборите против политичкото лидерство се „повик за будење на Русија“. Демонстрантите бараат промена во системот кој функционира во изминативе 12 години за време на владеење на Владимир Путин.
XS
SM
MD
LG