Достапни линкови

Три партии во Парламентот на Казахстан и сите провладини


Нурсултан Назарбаев
Новиот Парламент на Казахстан денеска ја одржа првата седница.
По изборите минатата недела за прв пат во Парлементот беа избрани преставници на три партии.
Победи партијата Нур Отан на Претседателот Нурсултан Назарбаев но и другите две партии се сметаат за провладини.
Според ОБСЕ изборите не беа спроведени според меѓународните демократски принципи.
XS
SM
MD
LG