Достапни линкови

Вчерашниот интернет протест, успешен


По вчерашното таканаречено затeмнување на стотици интернет страници, се намали поддршката за предложената американска легислатива против пиратеријата за која повеќето сметаат дека само ќе доведе до поголема цензура на интернетот. Повеќе американски сенатори изјавија дека нема да ги поддржат законите. Веб енциклопедијата Википедија вчера ја затвори англиската страница за 24 часа во што ја следеа и други сајтови.
XS
SM
MD
LG