Достапни линкови

Во Албанија и во Македонија, најскапа струја во регионот


Во студијата на албанскиот Регулаторен завод за енергетика се наведува дека Албанија и Македонија имаат највисока цена по киловат час електрична енергија во регионот. Во студијата се наведува дека Албанија со просечна цена од 7,21 евро цент/киловат има највисока цена, по неа е Македонија со 6,78 евро цент/киловат, додека најниска е цената во Косово, 4,95 евро цент/киловат. Во дадените податоци, како што пренесува МИА, не биле пресметани другите такси, кои влијаат врз финалната цена.
XS
SM
MD
LG