Достапни линкови

Во Берлин глобален форум за храна и земјоделство


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски денеска и утре ќе учествува на Глобалниот форум за храна и земјоделство во Берлин. Тој како претседавач со Постојната работна група за регионален рурален развој ќе има воведно обраќање на панел дискусијата „Обезбедување храна преку одржлив раст, земјоделско производство во услови на ограничени ресурси,,. Форумот се одржува ден пред официјалното отворање на најголемиот меѓународен саем за храна, земјоделство и хортикултура „Зелена недела“.
XS
SM
MD
LG