Достапни линкови

Унгарскиот премиер ќе се соочи со Европскиот Парламент


Israel/Hungary - cartoon with Victor Orban
Унгарскиот Премиер Виктор Орбан денеска пред Европскиот Парламент во Стразбур ќе ги брани владините одлуки за концентрација на моќта за што се најде под силни критики на Европската Унија. Европската Комисија смета дека унгарската влада ја загрози независноста на Унгарската Централна Банка.
Новите закони предизвикаа големи демонстрации во земјата, а ММФ и ЕУ ги прекинаа преговорите со Будимпешта за финансиска подршка.
XS
SM
MD
LG