Достапни линкови

Инфлацијата во еврозоната 2,7 насто


Инфлацијата во 17-те земји од евро-зоната, во декември била пониска од прогнозираната и изнесувала 2,7 насто, соопшти денеска Еуростат. Повеќето економисти сметаат дека инфлацијата во еврозоната годинава ќе изнесува околу 2 насто.
XS
SM
MD
LG