Достапни линкови

Еврозоната нема да се распадне


Клаус Реглинг
Еврозоната нема да се распадне и покрај должничката криза, изјави Клаус Реглинг, шефот на Европскиот фонд за финансиска стабилност. Тој нагласи дека страхувањата на инвеститорите од можноста еврозоната да изчезне, се неосновани. За одлуката на Стандард и Пурс за намалување на кредитниот рејтинг на Европскиот фонд за финансиска стабилност, Реглинг оцени дека има мало влијание бидејки другите две агенции, Мудис и Фич, не го сториле истото, осносно, според нив, рејстингот на фондот останува ААА.
XS
SM
MD
LG