Достапни линкови

Во Собранието продолжение на расправата за Законот за патишта


Собранието на Република Македонија ќе ја продолжи расправата за предложените измени на Законот за јавни патишта на продлжение на 20. седница. Со предложените измени се предвидува државата и правното лице за одржување на јавните патишта и улици да не одговараат за штетата што ќе им биде причинета на корисниците. Пратениците од опозициската СДСМ, сметаат дека на тој начин се ослободува од одговорност Јавното претпријатие „Македонија пат“, а се оштетуваат граѓаните и покрај тоа што плаќаат за одржување на патиштата.
XS
SM
MD
LG