Достапни линкови

Во Атина штрајк на вработените во повеќе сектори


Штрајк ќе го блокира денеска транспортот во Атина. Вработените во секторот ќе учествуваат во штрајкот против планираните промени во колективните работни договори и намалувањето на платите во приватниот сектор.Ќе штрајкуваат и лекарите во болниците, службениците во телекомуникациската компанија ОТЕ, банкарските службеници. Во шест часот почна и 48-часовен штрајк во сите државни и приватни медиуми
XS
SM
MD
LG