Достапни линкови

Европската Унија ја критикуваше Стандард и Пур


Оли Рен
Еврокомесарот за економски прашања Оли Рен изјави дека намалувањето на рејтингот на 9 земји на Еврозоната од страна на Агенцијата Стандард и Пур е „неконзистентен“ чекор, бидејки Еврозоната превзема решителни чекори за ставање крај на должничката криза.
Оваа агенција синоќа по затворањето на берзите го намали рејтингот на Кипар, Италија, Португалија и Шпанија за две нивоа додека на Австрија, Франција, Малта. Словачка и Словенија за едно ниво.
Агенцијата соопшти дека Белгија, Естонија, Финска, Германија, Ирска, Луксембург и Холандија остануваат на исто ниво.
XS
SM
MD
LG