Достапни линкови

Намален кредитниот рејтинг на Франција и Австрија?


Агенцијата Стандард и пурс решила да им го намали кредитниот рејтинг на Франција и на Австрија. Тие беа две од шестте земји на еврозоната со највисоката оценка, тројно А. Наводите дека сега тие имаат за едно ниво понизок рејтинг односно АА плус засега не се официјално потврдени од Стандард и пурс. Претходно беше објавено дека, освен Германија, повеќе земји од еврозоната ќе добијат намален кредитен рејтинг.
XS
SM
MD
LG