Достапни линкови

Турските власти апсеа членови на Сојузот на курдските општини


Курдски демонстрации во Истамбул - архива
Над 40 луѓе се приведени во операција на турската полиција против организацијата Сојуз на курдски општини во Истанбул и во југоисточна Турција во Дијарбекир.
Oваа организација турските власти ја сметаат за градски оддел на Курдската Работничка Партија.
Од 2009 година досега околу 700 луѓе според Владата, 3.000 луѓе според курдски тврдења, се испратени во затвор под обвинение за членство во Сојузот на курдски општини.
XS
SM
MD
LG