Достапни линкови

Иран: Гугл е шпионска алатка


Шефот на иранската полиција Есмаил Ахмади Могадам
Шефот на иранската полиција Есмаил Ахмади Могадам денеска изјави дека Гугл не е интернет пребарувач, туку шпионска алтка. Притоа тој го поздрави развојот на иранската домшана компјутерска мрежа која ќе работи одвоено од светската. ,,Националниот интерент е многу корисен за заштита на домашните информации и за безбедноста на иранскиот народ,, оцени Могадам, додавајќи дека тоа нема да значи и натамошно изолирање на неговата земја од светот.
XS
SM
MD
LG