Достапни линкови

Турско - египетски воени маневри „Море на зедништво“


Воените морнарици на Турција и Египет одржуваат заеднички воени маневри, со учество на неколку стотици војници и голе број воени бродови и чамци.
Во рамките на вежбата наречена „Море на заедништвото“, припадниците на военте морнарици на двете земји симулираат преземање непријателски бродови и следење и пресретнување сомнителни пловни објекти.
Во маневрите се вклучени и припадници на нуркачките единици, кои симулираат незабележливо приближување на непријателското крајбрежје и напад врз противничките сили
XS
SM
MD
LG