Достапни линкови

САД - процес против маринецот Вутерих за убиства во Ирак


U.S. - The main gate of Camp Pendleton
Денеска во Камп Пенделтон – Калифорнија на судскиот процес против американскиот маринец обвинет за убиства на цивили во 2005 во Ирак треба да бидат дадени отворени искази. Франк Вутерих, 31 годишен наредник, во четвртокот изјави дека не е виновен.
Тој е обвинет за учество во 24 смртни случаи ,меѓу кои и деца и жени, во Хадиџа и ако биде прогласен за виновен се соочува со казна затвор од 150 години.
XS
SM
MD
LG