Достапни линкови

Економскиот совет со пакет 50 -тина мерки за за економските реформи


Macedonia -- Vice President of the Government Zoran Stavreski, Kiev, 20Feb2009
Како што изјави вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески станува збор за педесетина мерки и активности кои ќе треба да се импелементираат во текот на оваа година во делот на водење бизнис во десет индикатори кои ќе ги следи Светска банка, но уште повеќе се значајни за домашните компании.
- На тој начин сакаме да им помогнеме во вакви комплексни и сложени услови какви што ги наметнува состојбата во европската економија. Во тој дел ги разгледавме индикаторите во десет области почнувајќи од условите за добивање кредит, условите за регистрација на бизнисите, добивање на градежни дозволи, извршувањето на договорите, солвентноста и несолветноста односно аспектите на солветноста на комапниите, рече Ставрески.
XS
SM
MD
LG