Достапни линкови

БиХ наскоро и конечно треба да добие премиер


Bosnia and Herzegovina - Vjekoslav Bevanda, Federal Finance Minister , Sarajevo.
Босанскиот Парламент на 12 јануари ќе гласа за именување на премиерската функција на Вјекослав Беванда кој се очекува да добие мнозинство по политичкиот договор со кој треба да заврши 14 месечната криза.
Ако ја добие подршката, Беванда ќе треба во рок од еден месец да формира влада од членови на заедниците на бошњаците, србите и хрватите во БиХ.
XS
SM
MD
LG