Достапни линкови

Промоција на „Портата Македонија“


Порта Македонија
На плоштадот „Пела“ во Скопје денеска свечено ќе биде промовиран објектот „Порта Македонија“, на која се прикажани мотиви од македонската историја, култура и традиција.
„Порта Македонија“, според носителот на проектот Министерството за култура, претставува симбол на големата историска победа - создавањето независна и суверена Република Македонија и нова туристичка атракција
„Портата Македонија“ е прв објект што Министерството за култура го промовора во 2012 година и е дел од проектот за поставување 35 скулптури во центарот на Скопје. Од него за реализација ќе останат уште трите врби во Вардар кои, според најавите од Министерството, ќе бидат промовирани овој или наредниот месец.
XS
SM
MD
LG