Достапни линкови

Пентагон ќе продолжи да испраќа носачи на авиони во Персискиот Залив


Американски носач на авиони поминува низ Ормускиот Теснец на 12 ноември 2011 година.
Пентагон соопшти дека ќе продолжи да испраќа американски носачи на авиони во Персискиот Залив и покрај заканите од иранската армија дека ќе преземе акција да ги спречи. Забелешките на Пентагон доаѓаат откако шефот на вооружените сили на Иран Атаолах Салехи изјави дека американските носачи на авиони не треба да се враќаат во Персискиот Залив. Тој рече дека Иран ќе преземе акција доколку носачитe се вратат во водите на Заливот и оти предупредувањето нема да биде повторено.
XS
SM
MD
LG