Достапни линкови

Радмановиќ: Централизација на БиХ е погрешна визија


Небојша Радмановиќ

Српскиот член на Претседателството на БиХ Небојша Радмановиќ смета дека централизацијата на БиХ е погрешна визија на бошњачките политичари и на Исламската заедница. Според Радмановиќ, консензусот на претставниците на сите три народи е единствен модел по кој оваа земја може да функционира и опстане.
Радмановиќ од друга страна го поздрави договорот меѓу политичарите на сите три народи за формирање на Советот на министри на БиХ, будејќи смета дека било „крајно време“ да се дојде до консензус.


XS
SM
MD
LG