Достапни линкови

Штрајк на грчките лекари и фармацевти


Грчките лекари и фармацевти денеска стапија во повеќедневен штрајк поради планираните реформи во здравството и намалувањето на малопродажните цени на лековите, на сметка на профитот на фармацевтите. Лекарите ќе бидат на своите работни места, но ќе превземаат само итни случаи.
XS
SM
MD
LG