Достапни линкови

Во Македонија има 32,1 насто невработени


Во третиот квартал од 2011 година активното население во Република Македонија брои 942.395 лица. Од нив вработени се 648.617 лица или 68,8 отсто, а 293.778 лица или 31,2 проценти се невработени.
Според податоците на Државниот завод за статистика, стапката на активност во овој период е 56,9, стапката на вработеност 39,1, додека стапката на невработеност изнесува 31,2.
XS
SM
MD
LG