Достапни линкови

Прво па женско, ветува бериќетна година


Првороденото бебе оваа година е женско, родено 15 минути по 1 часот, во Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје. Бебето е тешко 3 килограми и 640 грама и долго 52 сантиметри. Првото новороденче ќе добие штедна книшка со 20 илјади денари од Град Скопје. Според верувањата ако првороденото бебе во новата година е женско, значи дека ќе имаме бериќетна година.
XS
SM
MD
LG