Достапни линкови

Американскиот пазар на труд подобро од очекуваното


U.S. -- A pedestrian walks past the New York Stock Exchange on earl in New York, 05Aug2011
Резултатите од пазарот на работна сила во САД на крајот на 2011 се подобри од очекуваните. Бројот на луѓе кои аплицираат за бенефиции како невработени лица падна под 10 насто. Во Ноември оваа бројка изнесуваше 8,6 насто и на најниско ниво во изминативе 3 години.
Според Нароф економик адвајсорс, тоа влева оптимизам во бизнисот и враќање на довербата на потрошувачите.
Сепак 25 милиони американци и натаму неможат да најдат постојана работа во САД.
XS
SM
MD
LG