Достапни линкови

Нафатата на берзите се продава околу 100 долари


Цената на нафтата која ќе се испорачува во фебруари на азиската берза порасна за 12 центи односно за 99,77 долари за барел. Во Лондон пак барел сурова нафта падна за 6 центи односно се продава за 107,95 долари.
Цената на нафтата генерално порасна од Октомври кога изнесуваше 75 долари за барел и од Ноември досега се движи околу 100 американски долари. Очекувањата се дека американската економија се подобрува но се стравува дека негативно влијание ке има европската криза поради можноста должничката криза во ЕУ да се прерасне во рецесија.
XS
SM
MD
LG