Достапни линкови

Владата на Шпанија денеска треба да ги објави мерките за штедење


Се очекува шпанскиот премиер Маријано Рахој да ги објави владините мерки за штедење. Ова ќе биде прва седница на новата шпанска влада.Претходно ОН ја криткуваа политиката на строго штедење, применувана во земји како Шпанија и Грција. Во извештајот за социјалната положба во светот на светската организација беше наведено дека таквата политика поради прекумерни државни долгови им се заканува на вработеноста во државниот сектор и социјалните трошоци и го става во опасност обновувањето на економијата
XS
SM
MD
LG