Достапни линкови

Без 30 декември за две држави во Јужен Пацифик


Iran -- Oil field at Kharg Island, one of the important oil areas, Kharg, undated
Две островски држави по денешниот четврток, 29 декември, на полноќ ќе се префрлат во сабота на 31 декември, прескокнувајќи го петокот, 30 декември. Самоа и Токелау кои сега се ден поназад од најблиските земји Нов Зеланд и Австралија ќе се префрлат на другата страна од меѓународната временска граница за да го поистоветат часот со двете најразвиени држави во Јужен Пацифик. Тоа, според властите на Самоа, ќе придонесе за подобри трговски и бизнис врски во регионот.
XS
SM
MD
LG