Достапни линкови

Босанските лидери конечно постигнаа договор за федерална влада


Лидерите на шесте најголеми политички партии во БиХ.
Лидерите на шесте најголеми политички партии во БиХ постигнаа договор за формирање федерална влада, 16 месеци по одржувањето на парламентарните избори во октомври 2010 година. Според договорот, претседател на Советот на министри ќе биде Хрват. Поделбата на ресорите е по етнички клуч – четворица министри ќе бидат Бошњаци, тројца Срби и двајца Хрвати.
XS
SM
MD
LG