Достапни линкови

Чита, шимпанзото на Тарзан почина на 80 години во Флорида


Шимпанзото Чита кое се прослави во филмовите на Тарзан во 30-тите години на 20 век починало на 24 декември во Флорида од заболени бубрези.
Чита, која доживеа 80 години старост, му беше верна комична актерка на прославениот глумец и пливач Џони Вајсмилер, најпознатиот Тарзан на сите времиња.
XS
SM
MD
LG