Достапни линкови

Анонимус го хакирале Стратфор


Логото на Анонимус
Хакерската група Анонимус тврди дека „украле“ броеви од илјадници кредитни картички како и други лични податоци на клиенти на американсиот институт Стратфор. Анонимус тврди дека украле доверилва листа на клиенти која вклучува од банкари, полицајци, до припадници на безбедносите сили.
Според кажувањата на групата тие имаат околу 4.000 броеви на кредитни картички, лозинки и домашни адреси. Од Стратфор соопштија дека ги суспендирале своите сервери и електронската пошта по веста дека Анонимус извршил напад на нивната компанија. Анонимус ја презеде и одговорноста за нападите на компании како Visa, MasterCard, PayPal, и неколку други.
XS
SM
MD
LG