Достапни линкови

Дел од сателит падна врз Улицата на Космонаутите


Казахстан - Руски свештеник благословува сателит
Дел од руски сателит по неуспешното лансирање во вселената паднал на покривот на една куќа во Сибир, соопштија локалните власти. Делот од сателитот за воена и цивилна комуникација имал пречник од 50 сантиметри и паднал во село Вагатсјево врз куќа на „Улицата на Космонаутите“ .
Ова е 5 - ти неуспешен обид од 33 во серијата ланисрања во изминатава година, што покажуав дека сме во криза, изјави Владимир Поповкин од Роскомос.
XS
SM
MD
LG