Достапни линкови

Стапи во сила договорот меѓу Романија и САД


Договорот меѓу Романија и САД за распоредување на елементи од системот за противракетна одбрана на територијата на Романија денеска стапи во сила.
Договорот беше потпишан на 13 септември во Вашингтон. Американскиот систем за противракетна одбрана ќе биде лоциран во военовоздухопловната база Девеселу во Јужна Романија, каде ќе бидат стационирани 200 американски војници. Системот ќе стане оперативен во 2015 година.
XS
SM
MD
LG