Достапни линкови

Намален кредитниот рејтинг на Унгарија - Џанк


Рејтинг агенцијата Стандард и Пур го намали кредитниот рејтинг на Унгарија на статусот Џанк. Овој потег го става долгот на Унгарија во категоријата во која не вреди да се инвестира.
Според Сатандар и Пур, тоа е затоа што Унгарската Централна Банка ги променила начините на работа и е помалку независна од претходно.
Минатата недела Европската Унија и Меѓународниот Монетарен Фонд започнаа разговори со Унгарија за пакет помош поради слична загриженост.
XS
SM
MD
LG