Достапни линкови

Проект на УСАИД за микро и мали претпријатија


УСАИД почнува нов проект за мали и микро претпријатија за Скопскиот регион. Според Џозеф Лесард, директорот за економски развој во УСАИД, проектот е уникатна можност за добивање обука и практично знаење, услуги за поддршка на бизниси, и финансиски капитал во најпригодната форма, сите насочени кон стимулирање на повисока стапка на раст и создавање работни места во секторот за мали и микро претпријатија. Пректотот покрај скопскиот, ќе се спроведе и во други македонски региони. УСАИД Македонија го зголеми финансирањето на македонските невладини организации од 700 илјади долари во фискалната 2010 година на 3,4 милиони во фискалната 2011.
XS
SM
MD
LG