Достапни линкови

Во Битола состанок за прекуграничната соработка меѓу Македонија и Грција


Macedonia - Macedonian-Greek border closed due to strike, 14Sep2011
Денеска во Битола ќе се одржи третиот состанок на Заедничкиот мониторинг комитет на Македонија и на Грција, за реализација на ИПА Програмата за прекугранична соработка. На состанокот ќе се разгледаат проектите кои што се одобрени во рамките на првиот јавен повик. Станува збор за осумнаесет проекти за прекугранична соработка меѓу Македонија и Грција, за чија реализација од Европската Унија се обезбедени 2,2 милиони евра за партнерите од македонска страна. Кофинансирањето во износ од 10 проценти го обезбедува македонската влада.
XS
SM
MD
LG