Достапни линкови

Можна лидерска средба за ситуацијата во Северна Кореја


Јапонија, Соединетите американски држави и Јужна Кореја ја разгледуваат можноста за организирање на средба со цел дискутирање на ситуацијата во Северна Кореја по смртта на лидерот на земјата Ким Џонг Ил. Информацијата ја обелодени секретарот на јапоинската влада Осаму Фуџимура. Тој додаде дека Јапонија разменува информации со Кина за ситуацијата во Северна Кореја, додавајки дека нема промена во плановите на јапинскиот премиер Јошихико Нода за посета на Кина на 25 декември.
XS
SM
MD
LG