Достапни линкови

Светската Банка одобри милијарда евра за Србија


Роберт Зелик - Претседател на Светска Банка
Светската Банка одобри нова 4 годишна стратегија за подршка на реформите во Србија. Финансиската помош за овој период изнесува милијарда евра. Станува збор за подршка за засилување на конкурентноста на српската економија и ефинасост. Банката ке ја разгледа и можноста за буџетска подршка за Србија доколку земјата е загрозена од кризата во Еврозоната.
XS
SM
MD
LG