Достапни линкови

Иво Санадер ќе се брани од слобода


Croatia -- Former Prime Minister Ivo Sanader sits surrounded by court policemen at the beginning of his trial in Zagreb, 03Nov2011
Поранешниот хрватски премиер Иво Санадер денеска од судот во Загреб е пуштен да се брани од слобода
Тој во австриските и хрватските затвори помина повеќе од една година,
Санадер вети дека нема да бега од Хрватска и дека секој прв понеделник во месецот ќе се јавува кај истражниот судија.
Одлуката за пуштање од притвор значи дека судовите ги вкнижиле недвижностите што неговите пријатели и сопругата Мирјана ги дадоа во залог.
XS
SM
MD
LG