Достапни линкови

Русија ќе стане членка на Светската Трговска Организација


Женева - СТО
Светската Трговска Организација денеска во Женева треба да ја прими Русија за земја членка по 18 годишни преговори.
Русија е последната голема светска економија која е надвор од СТО.
Западните инвеститори се надеваат дека членството на Русија ќе им овозможи поголем пристап на пазарот од 140 милиони потрошувачи.
По паѓањето на тарифите во средината на 2012 за русите тоа ќе значи и поефтини производи.
XS
SM
MD
LG