Достапни линкови

Кинеско-туркменистанска енергетска соработка


Отворање на кинеско-туркменистанското гасно наоѓалиште во Туркменистан на 15 декември 2009 година.
Државната кинеска компанија за нафта(ЦНПЦ) отвори претставништво во главниот град на Туркменистан, Ашгабат. ЦНПЦ е единствената странска компанија што има договор за работа на наоѓалиште за гас во Туркменистан. Кинеската компанија има и потпишано договор за увоз на гас од Туркменистан и може да стане најголем увозник на туркменистански гас.
XS
SM
MD
LG