Достапни линкови

Гинис - најголем светски мозаик од зрна на кафе


Мозаик направен од милион зрна на кафе на албанскиот уметник Самир Страти влезе во Гинисовата книга на рекорди како најголем мозаик направен од таков материјал.
Мозаикот тежи 140 килограми а се прикажани бразилски танцувач, јапонски тапанар, американски кантри музичар, африкански тапанар и европски акордионист.
XS
SM
MD
LG