Достапни линкови

Канада се повлекува од Кјото Протоколот


Илустрација, Климатски промени, Активист облечен во мечкино руво на симболичне начин укажува дека државите не вложуваат доволно напори за борба против климатските промени
Канадскиот министер за животна средина Петер Кент изјави денеска дека неговата земја ќе се повика на законското право, да се повлече од Протоколот Кјото за климатските промени и дека нема да ги прифати обврскиот кои доаѓаат со протоколот. Со тоа Канада ќе стане првата земја која се повлекла од протоколот склучен во 1997 година. Тој изјави дека една од причините за повлекување е тоа што Кјото протоколот не ги опфаќа најголемите земји загадувачи како Кина и САД а со тоа и ја покажува својата нефункционалност.
XS
SM
MD
LG